Eljött a nagy nap, rajtol az V. Svert Kupa Zamárdi !

Szerző: admin | 2019-08-10 06:41

Eljött a nagy nap, rajtol az V. Svert Kupa Zamárdi !

Eljött a nagy nap, rajtol az V. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny és Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és a MVSZ Jolle 25 Ranglistaverseny. A DELL túraverseny ma 09.00 órakor rajtol a MVSZ JOLLE25 ranglistaversennyel együtt, míg az ifjúsági 10.00 órakor fog indulni.

Dupla jubileumi évvel rajtol ma a Balaton legrégebbi, ma is aktív versenye a Svert Kupa. Amely 1929 augusztus 12-i alapításával idén 90 éve rajtolt először és idén a sikeres újjáélesztés követő ötödik verseny bont vitorlát Zamárdi partjainál. A verseny újjáélesztését követően minden alkalommal, így idén is a DELL névszponzorációjával rajtol, amelynek köszönhetően mind a DELL túraverseny, mint az Ifjúsági túraverseny egy és két testű abszolút győztesei értékes DELL számítástechnikai fődíjaikért bontanak vitorlát.

A Svert Kupákra idén a szombati munkanap ellenére több mint 160 hajó nevezett, amely ugyan nem újabb rekord, de a tradíciós hagyományt követve az augusztus 12-hez legközelebb eső hétvégi rajtolással szép szám annak ellenére, hogy idén nem munkaszüneti napra esik a verseny. Külön öröm, hogy a Svert Kupákon rajtol a hazai versenyeken legnagyobb számú JOLLE 25-ös hajóosztályi létszám, hiszen e hajók a Balaton egyik legrégebbi tradicionális egytestű jolle hajóiból áll. Ezenkívül idén szintén a legnagyobb számú 50 cm vízben is navigálni képes svertes kéttestű (katamarán) hajóhad indul útjára, míg a Flaar 18 házi bajnokság is velünk rajtol. A népszerűbb hajóosztályok, mint minden évben idén is különdíjazásban részesülnek, köszönhetően a verseny többi szponzorának. Amelyet a közös versenyzői vacsora követ majd.

www.svertkupa.hu

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.
e-mail: svertkupa@gmail.com web:www.svertkupa.hu

Balatonzamárdi Fürdőegyesület, mint az 1929 Svert Kupa és a 19-20 százai hazai vitorlás élet meghatározó szereplőjéről itt: https://goo.gl/JyDjAG

A verseny történetéről bővebben itt:https://goo.gl/Qi3REh

A Balaton legrégebbi versenyéről napjainkig itt:https://goo.gl/2p83p3

Az országban másodikként alapított régi Balatoni Yacht Club (BNYC), mint az 1929-es Svert Kupa Balatonzamárdi Fürdőegyesület által felkért lebonyolítójáról bővebben itt lehet olvasni:https://goo.gl/YU4zLT

Tehát, írjátok be már most naptárba augusztus második hétvégéjén a Svert Kupa Zamárdiban téged is vár! 
Addig is a korábbi versenyekről videók:
2017: https://goo.gl/DBwcTH
2016: https://goo.gl/YvxQhb
2015: https://goo.gl/CnKdEd
Bővebb infó honlapunkon és az online nevezés is majd itt lesz: 
www.svertkupa.hu
Túraverseny fb oldala: https://goo.gl/2eN8t6
Pályaversenyek FB oldala: https://goo.gl/iRqSCG
Vitorlázók FB csoportja itt: https://goo.gl/SgxHpH
A versenyek esemény oldalára feliratkozás itt:https://goo.gl/FZyWe1
Rólunk itt: https://goo.gl/P93QwX
Rólatok itt: https://goo.gl/n6MJjB
és itt: https://goo.gl/akgX1A
meg sok minden itt: https://goo.gl/N3tgfK
A Balaton legrégebbi ma is aktív vitorlásversenyének történetéről itt:https://goo.gl/dWkbD8
Elérhetőségeink itt: https://goo.gl/SccYHi