SVERT KUPA ZAMÁRDI

Svert Kupa Zamárdi

VIII. Svert Kupa 2022. augusztus 13.! A 92 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően 8. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben. Az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye. 

 A VIII. Svert Kupa – DELL túraverseny 2022. augusztus 13-án bont vitorlát Zamárdiban, csak úgy, mint a külön pályán és versenyben rajtoló Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny. Idén veletek, ugyanitt! 

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

Verseny szervezői  e-mail: svertkupa@gmail.com

 

                         

 

                         

 

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések! (A válaszok a kérdésre kattintva láthatóak!)

Mikor vannak a nevezési napok a versenyekre?

A Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2021.08.13. 12.00-19.00.

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 09. 12.00 óra közt.  

Online vezesési csomag átvétel: 2021.08.08.12.00-14.00 óra közt és a nevezés napján! Az online nevezés lezárásaq utáni nevezési módósítás helyszíni nevezésnek minősül! 

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 5500 Ft/fő. Online nevezés esetén 4500 Ft/fő.

2011.01.01. vagy utána született versenyzők 50 % kedvezményt kapnak

A Svert Kupa - DELL ifjusági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 ft/fő.

Online nevezés esetén 3000 ft/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében és a saját kényelmük érdekében a lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maxmimum 1 fő érkezhet.  A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük!   A jelenleg hatályos járványügyi szabályozások szerint a rendezvény terültre csak védettségi kártyával léphet be 18 év feletti személy! Ezt ellenőrizni fogjuk, a megértést köszönjük!

 

KÖZLEMÉNYEK - verseny hirdetmények Svert Kupa - túraverseny és, Svert Kupa- Ifjúsági túraverseny

2021. VERSENYKÍRÁSOK ÉS VERSENYUTASÍTÁSOK IDE KATTITVA ELÉRHETŐEK !!

2021. ÉVI HIRDETMÉNYEK:

--------------------------------------

 

Svert Kupa ifjúsági – DELL túraverseny

 

1. számú közlemény

 

A versenykiírás és utasítás 4.1 pontja az alábbiak szerint módosul:

 

 

 

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 06. 12.00 óra közt, helyett Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 09. 12.00 óra közt.

 

 

 

Versenyrendezőség

 

közzétéve:

 

Zamárdi. 2021. augusztus 6. 11óra 23 perc

------------------------------------------

Svert Kupa - Dell túraverseny

1. számú közlemény

A versenykiírás és utasítás 4.1 pontja az alábbiak szerint módosul:

 

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 06. 12.00 óra közt, helyett Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 09. 12.00 óra közt.

 

Versenyrendezőség

közzétéve:

Zamárdi. 2021. augusztus 6. 11óra 22 perc

 

 

 

 

Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv (kivéve MVSZ Jolle25 ranglista verseny).

Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz.  Versenykiírások a Svert Kupa - DELL túraverseny, a Svert Kupa- ifjúsági túraverseny tekintetében részletes információval később jelentkezünk.

Hol lesz a verseny?

Zamárdi előtti vízterületen. Bővebben:

VERSENYPÁLYA

A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni a Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.

RAJT- ÉS CÉLVONAL

A rajtvonal Zamárdi kikötő közelében, a parttól kb. 300 m-re horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca és egy tőle kb. 100 méterre elhelyezett sárga bója közötti A célvonal helye a rajtvonaléval azonos, de a hossza lehet kisebb és iránya az utolsó szakaszra merőleges.

VERSENYKIÍRÁSOK VERSENYUTASÍTÁSOK 2020. ÉV ITT!

Svert Kupák 2021. évi versenyutasításai itt olvashatóak!

A  2020 évi versenyek versenyutasításai ITT olvashatóak! Kérjük minden induló a kihirdetést követően alaposan olvassa el, tanulmányozza azt részletesen. A kihirdetett időpontokban a hajóskapitányi értekezetlen, ahol kéréseket tehet fel stb., vegyen részt!  

A 2021-es verseny információi hamarosan! 

Parkolás és hajótárolása a versenyzők számára. Mit érdemes erről tudni?

Zamárdi városában a part közelében 2018 évben megszűnik az ingyenes parkolás. Azaz a nagystrand közelében fizetős parkolással lehet élni.  Azaz idén is a  személyautók (stb) önállóag oldják meg a pakolást Zamárdiban a hajószállító trérekkel együtt (a parkolás trérrel nem drágább)   A kijelölt helyszínen kérjük, majd az autósok figyeljenek, a parkolásnál a hajók vízre jutáshoz szükséges útvonalba A közparkoló és a rendezvényterületen camping helyszínt nem tudunk biztosítani, szállás igény esetén egyéni szállásfoglalás lehetséges. A vízen érkező hajók számára ingyenes vendéghelyeket 2021-ban igyekszünk biztosítani.  A megértést köszönjük!  

Mennyi a nevezési díj a versenyekre?

A Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2021.08.13. 12.00-19.00.

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 09. 12.00 óra közt. 

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 5000 Ft/fő. Online nevezés esetén 4500 Ft/fő.

2011.01.01. vagy utána született versenyzők 50 % kedvezményel fizetnek.

A Svert Kupa - DELL ifjusági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 3000 ft/fő.

Online nevezés esetén 2000 ft/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maxmimum 1 fő érkezhet.  A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük! 

 

Lesz e vacsora a versenyzőknek, az ünnepélyes díjátadó után?

A 2021 évben tekintettel a járványügyi szabályozásokra és az abból adódó gazdasági helyzetre igyekszünk versenyzői vacsorát tartani, de napjainkban minden (nem csak az árak) szinte óránként változik, így biztos információt erről a verseny előtti héten tudunk közzé tenni. A vitorlás verseny közt alacsony nevezési díjakat drasztikus emeléstől csak úgy tudjuk megóvni, hogy kompromisszumokra kényszerűltünk, így olyan ingyenes szolgáltratásokról (a nevezési díj összegéhez képest) mint ingyenes vendéghely, tárolás, vacsora stb. mérlegelnünk kell.  Ez utóbbinál a folyton változó járvány ügyi rendeleti szabályozás is nehezítette a szervezést és annak biztonságos levezénylését, de igyekszünk megtartani. 

Az egészen biztos, hogy hozzátartozónak plusz étkezési jegyet csak előrefizetés  esetén tudunk biztosítani, ennek díja 2500 HUF/fő és kizárólag online nevezéssel egyidőben igényelhető, legkésőbb 2021. 08.09. 12.00 óráig bezárólag. 

Az ünnepélyes díjaátadó biztos, hogy megmarad, a rendezvény területe az esetleg újra szükséges biztonságos távolságtartásra is alkalmassan fogjuk lezárni. A megértést köszönjük!

Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben?

Igyekszünk megoldani Zamárdi kiköző infrastruktúrális hiányait, legalább a rajtóló hajók felszereléséhez, de más versenyekkel ellenben sikerüli is egy éjszakára kikötést biztosító ingyenes vendéghelyet is létesítenünk, az NAGYON KORLÁTOZOTT számban és időtartalmban lesz csak.  

Milyen díjak és különdíjak lesznek a Svert Kupán?

Egytestű és a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt talál gazdára a DELL tárgydíja. Azaz az előző évhez hasonlóan az esélyegyenlőség jegyében nem az abszolút nyertesek kapják alanyi jogon a legértékesebb tárgyi díjazást. Egytestű önálló első helyezettjei közt a DELL XPS 13 legújabb fejlesztése, míg a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt a Dell G15 játékra tervezett laptopja talál új felhasználójára. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek ez természetesen a DELL értékes tárgyi díjazása mellett megmarad. A Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett. 2021-ben 2 db Gaming hátizsák is jár hozzá A termékekről és azok garanciájáról a DELL kiemelt disztribútora a HRP Európa Kft gondoskodik a versenyzők felé, míg a önálló hajóosztályok és különdíjak esetében a tárgyi díjazásról a versenyek többi szponzora gondoskodik. 2021-ben velünk tart a Wellis Magyarország Zrt is, és a Wellensteyn Magyarország Kft is.

Miért jobb nekem, ha online nevezek?

Tekintettel a járványügyi helyztre a szervezők az online nevezést preferálják a 2021 évben. Így idén csak helyszíni nevezési nap lesz és kérünk mindenkit, hogy a nevezési napra és vagy a nevezési csomagok átvételére hajónként 1 fő érkezzen. Egyébként online nevezés megkönnyíti a versenyszervezést és költségek féken tartását számunkra, hogy ne kelljen drasztikusan emelnünk a nevezési díjakat. Neked ezért cserébe viszont neked gyorsabbá teszi a nevezést és a nevezési csomag átvételét is. Részéteket lásd GYIK „Mennyi a nevezési díj a versenyekre” menüpontját. Természetesen miután átutalással befizetted a nevezési díjat az előre kitöltött nevezési lapot és a nevezési csomagot a helyszíni nevezési napok időpontjában és helyszínén veheted át te is.

Lesz e sólyázási és hajótárolási lehetőségem Zamárdiban?

Igen, minden a versenyen induló, de szárazföldön érkező hajó részére tudunk biztosítani sólyázási lehetőséget. Ez két helyszínen lehetséges a Bácskai utcai kikötőben (ahol a verseny is van) illetve attól cc 300 méterre nyugatra a Harcsa utcai üzemen kivüli kikötő solyályánál. A két sólya egyforma fix solya, a váltakozó használatuk a torlódást elkerülését segítheti. 

Szállás lehetőség van?

Természetesen, Zamárdiban rengeteg szállás lehetőség van. Különböző kategóriákban és árakon, campingtől a 4 csillagos wellness hotelig bezárólag.

Érdemes a neten körülnézni és Zamárdi népszerűsége okán mielőbb lefoglalni a számotokra megfelelőt. A versenyen induló hajóknak korlátozott számban (lásd vendéghely pontnál a kérdések közt), és előre egyeztetés után vendéghelyet és ingyenes sólyázási lehetőséget biztosítunk. A szállásfoglalás viszont egyéni úton történik, a parkolóban, a rendezvényterületen camping lehetőség nincs!

Fizethetek e átutalással?

Igen. Az online nevezők átutalással fizethetnek. Erről részleteket az online nevezést követő visszaigazoló részletes információs e-mailben kapnak meg. A rajtszám és nevezési csomag átvétele viszont csak személyesen lehetséges. Ezeket az átvételi időpontokat, amelyek megegyeznek, a személyes nevezésekkel megtalálod a honlapunkon is.  Persze a versenykiírásokban is ITT!

Svert Kupák 2021 évi versenykiírásai itt olvashatóak

2020 évi versenykiírások és versenyutasítások ITT olvashatóak a VI. Svert Kupa  Zamárdi - DELL túraverseny és a III. Svert Kupa- DELL ifjúsági túraverseny tekintetében is. 

 A 2021 évi ITT

A családom jönne szurkolni, ingyenesen beléphet a rendezvény helyszínére?

Igen, közvetlen hozzátartozók beléphetnek a zárt rendezvényterületre. Az ünnepélyes díjátadókra is várunk minden érdeklődőt. Strandolásra pedig a háromkilóméteres szabadstrand áll mindenki. A jelenleg hatályos járványügyi szabályozások alapján, viszont hozzátartozó CSAK VÉDETTSÉGI KÁRTYÁVAL léphet be a zárt rendezvény terültre.  Ez ellenőrizni fogjuk, köszönjük a megértést! 

Kérhetek- e egyedi vagy más számozású rajtszámot?

NEM! A 2019 évi versenyeken már beszüntettük az egyedi rajtszám és vagy a nem az automata nevezési rendszer sorban kiadott rajtszámától eltérő számozás igénylését. Ez a 2021 évben sem lesz.  Azon felül, hogy a manuális állandó rendszer korigáció jelentős plusz adminisztrációs terhet ró ránk, a verseny lebonyolításában adódó plusz nehézségeket és az eredményszámításoknál ezekből felmerülő esetleges hibákat is próbáljuk csökkenteni.  Így tehát a többi nagy nevező számú versenyekkel megegyezően a Svert Kupán is mindenki a rendszernyilvántartás szerinti rajtszámmal tud csak indulni. Megértéseteket köszönjük!

Hírek

A Svert Kupa - DELL túraversenyre és a Svert Kupa - DELL Ifjúsági túraversenyre 2022. nevezési információk később

 

Nevezz most!

Online nevezés: A Svert Kupa - DELL túraversenyre és a Svert Kupa - DELL Ifjúsági túraversenyre 2022. nevezési információk később

 • 00
  Nap
 • 00
  Óra
 • 00
  Perc
Szponzoraink
 • HRP Europe Kft.
 • Wellis
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • wellensteyn
 • Zamárdi Város Önkormányzata
 • Vízvonal
 • Totel
 • Porthole.hu
 • Aqua Magazin

Helyszín

8621 Zamárdi, Bácskai utcai kikötő Verseny e-mail: svertkupa@gmail.com