Szombaton Svert Kupa, pénteken nevezési nap! Rekordot döntöttek az online nevezők!

Szerző: admin | 2021-08-10 03:49

Szombaton Svert Kupa, pénteken nevezési nap! Rekordot döntöttek az online nevezők!

Pár nap és Svert Kupa Zamárdiban, de előző nap még nevezési nap a Svert Kupára! Elérhetőek a versenykiírások és versenyutasítások a 2021. 08. 14-i Svert Kupa – DELL túraversenyre és a Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraversenyre. Nemzeti Érték lett a Svert Kupa, idén is az egy és kéttestű hajóosztályelső helyezettek közt talál gazdára a két DELL gép, de az abszolút egy és kéttestű elsők és az összes hajóosztály első helyezettje az érmek mellé értékes tárgyi nyereményt díjazást kap. Rekordot döntött az online nevezés, már most több önálló hajóosztály meglett. Lesz ünnepélyes díjátadó és versenyzői vacsora is ezekről szól a verseny előtti napokban cikkünk.

Pár nap és Svert Kupa Zamárdiban, de előző nap még nevezési nap a Svert Kupára! Elérhetőek a versenykiírások és versenyutasítások a 2021. 08. 14-i Svert Kupa – DELL túraversenyre és a Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraversenyre. Nemzeti Érték lett a Svert Kupa, idén is az egy és kéttestű hajóosztályelső helyezettek közt talál gazdára a két DELL gép, de az abszolút egy és kéttestű elsők és az összes hajóosztály első helyezettje az érmek mellé értékes tárgyi nyereményt díjazást kap. Rekordot döntött az online nevezés, már most több önálló hajóosztály meglett. Lesz ünnepélyes díjátadó és versenyzői vacsora is ezekről szól a verseny előtti napokban az információs hírlevelünk!  

 Rekordot döntött az online nevezők száma, sok már az önálló hajóosztály!

Az ide évben az eddig nem tapasztalt módón megugrott az online nevezők száma közel 60%-al többen neveztek digitálisan, mint korábbi években bármikor. Biztosan látszik már, hogy népes önálló hajóosztály lesz a Kalóz, a Finn, de önálló osztályként értékeléshez szükséges nevezéssel jön a Laser Bahia, a Flaar18, a tradicionális Jolle25 hajóosztály- bár szomorúságunkra ők éppen hogy pedig korábbi években az egyik legnépesebb osztály voltak - , a 470-es, és több hajóosztály a határán vagy közel áll az önállóan értékelhető osztályhoz. A többtestű szekcióban önálló hajóosztás már a kéttestű 18 alatti és feletti is, de az Ifjúsági túraversenyen is önállóan értékelhetőek már a 420 hajóosztály nevezői. A többi nevezett egyelőre az összesített hajóméretekre bontott hajosztályaiban várják a versenyt, amelyek első helyezettjei ugyanúgy önállóértékelésre számítanak.

Miért fontos ez, azon kívül, hogy saját hajóosztállyal versenyezni mindig plusz izgalom?

 

 Minden svertes jolle hajóosztály legjobb képviselője egyenlő eséllyel indul, a versenyek fődíjaiért 

Tavaly csavartunk egyet a szokásokon! A DELL által egy és kétestűek számára biztosított nagy értékű számítógépek nem az abszolút győztest illető fődíj lesz, hanem a legjobbak, legjobb lehetősége” elvet követve az önálló hajóosztályok legjobbjai közül kerül „kisorsolásra” az ünnepélyes díjátadón! Mit jelent ez? Sokat agyaltunk azon, hogy tudjuk megőrizni a Svert Kupa amatőr jellegét és hangulatát, amelyen nem csak profi vitorlázók, hanem amatőrök is szívesen versenyeznek. Ez eddig évről évre sikerült. Ugyanakkor mindenki teljesítményének, vitorlás tudásának szeretnénk egyenlő eséllyel biztosítani, hogy fődíj számára is elérhető legyen. Hiszen az emberek tudását, szakértelmét a vitorlázáshoz, annak szeretetéhez tiszteletéhez nem az határozza meg kinek milyen típusú hajója van. Az csak a technikai rész, amelyet szeretnénk, ha egészséges egyensúlyban maradna a jövőben a vitorlázáshoz szükséges embert technikával, tudással

Tehát az idei évben az abszolút győztesek egy és kétestű különértékelt DELL tárgynyereménye és az hajóosztályonkénti értékelés más szponzoraink által biztosított tárgynyereményekkel is megmarad. A

DELL két ultrabookját viszont az önálló hajóosztályok első helyezettjei közt fogjuk kisorsolni a helyszínen, az egy és kétestű hajosztályokat egyelőre továbbra - ebben is - is külön értékelve.

Ezzel minden svertes jolle hajóosztály legjobb képviselője egyenlő eséllyel indul, a versenyek fődíjaiért A versenyek kiírásait utasításait később tesszük részletesen közzé és a fenti változás az ifjúsági versenyt nem érinti, annak továbbra is DELL abszolút nyertes tárgyi díjazása lesz.

 

Utolsó lehetőség nevezni..

EGYETLEN helyszíni nevezési napot tartunk, azaz 2021.08. 13.12.00-.19.00 közt lehet nevezni még a versenyekre és azon online nevezők, akik határidőre fizették a nevezési díjat (akik nem azoknak helyszíni nevezést kell ekkor leadniuk, annak díján). Azaz érvényes az online elő nevezésük e napon vehetik át a nevezési csomagot érkezési sorrendben.

Egyre figyeljen minden online nevező. A nevezés csak határidőre befizetett nevezés esetén érvényes, aki nem fizet átutalással időben az csak helyszíni nevezési napon annak díja szerint adhat le nevezést. Ugyan ez vonatkozik az online nevezések utólagos módosítása is, amely csak helyszíni nevezési díj mellett lehetséges.

 

Nemzeti Érték lett a Svert Kupa, Somogy kincsévé lettünk..

 

Pontosabban Egyesületünk a Svert Kupa Vitorlás Egyesület által végzett tradicionális balatoni hajózás szokásainak aktív megőrzéséért, azaz a Svertes, másnévvel jolle vitorláshajózás hagyományainak, értékeinek aktív őrzéséért kapta meg e elismerést a Svert Kupa. Talán nem kell senkinek elmondanunk, hogy bár évről évre lett volna igény rá, de mi a verseny megtartottuk a svertes hajók regattájának, nem nyitottunk más hajóosztályok felé és nem is szeretnénk, ahogy a verseny amatőrverseny jellegét is szeretnénk megtartani továbbra is. Köszönjük e presztízs értékű nemzeti kincsé nyilvánítást, azaz a Nemzeti Értéktárba bekerülését a versenynek, köszönjük azoknak, akik az összes hazai vitorlásversenyből elsőként azzá nyilvánították a Svert Kupát és köszönjük nektek, akik évről évre velünk vagytok, és velünk közösen teszitek naggyá a Svert Kupát!

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Nemzeti Értékké nyilvánítást házhoz hozzák nekünk, azaz a verseny napján veletek közösen vehetjük át az ünnepélyes díjátadó előtt. A díjátadó éremesője után természetesen lesz közös versenyzői vacsora is. Ahol a finom étel mellé nagyörömünkre Somogy Megyei egyéb kincsei is megjelennek. Ezért is Pach Gábor pálinkafűző mester, azaz Fenegyerek és Tarján Péter borász leköltözetve Peti Pincéjét méri majd nektek a nedűt a vacsora mellé.  

Arról, hogy lettünk Nemzeti Érték és mit jelent ez a Hungaricumok nyilvántartása közt Nemzeti Értéként szerepelni, egyetlen hazai vitorlásversenyként itt olvashattok nagyjából többet: https://bit.ly/3zIFdGk

 

Versenyző vacsora

Ünnepélyes díjátadó után minden versenyben nevezett versenyzőt szeretettel várunk, hozzátartozóknak ingyenes étkezési és ital jegyet nem áll módunkban adni és a vacsorán elfogadni sem azt. Az online nevezők még vásárolhattak pluszt, de a helyszíni nevezési napon a verseny előtt erre már nincs mód. a megértést köszönjük! Az ünnepélyes díjátadó a kikötőben lesz a verseny napján 19 órától és ugyanott lesz a versenyzői vacsora is várhatóan 20.00 órától.

 

Vízen érkező hajóknak vendéghely igény parkolás, sólyázás, hajó tárolás és egyéb információk

 

A készlet erejéig idén is igényelhetnek vízen érkező (azaz nem sólyázható) hajók a verseny előtti és a verseny utáni éjszakára ingyenes vendéghelyet, minden további megkezdett nap 15.000 HUf/hajó így kérlek, erre figyeljetek. A kikötő hely viszont előregisztráció köteles, nem alanyi jogon jár. Ezt a svertkupa@gmail.com e-mail címen tudjátok kérni és a tárgyba írjátok bele, hogy vendéghely igény.

Hajótárolás és őrzésre a kikötőben nincs mód. Parkolni és hajót összeszerelni az Önkormányzat fizetős parolájában lehet, amelyből ugyan úgy, mint tavaly a kikötőhöz közel lekerítenek nektek egy részt, de a helyi parkolási díjat itt is megkell fizetni (utánfutóra plusz nincs) és őrzés nincs bent.

 

Sólyázni két helyen lehet a közelben, amúgy Zamárdiban több közsólya is van. Lehet a versenynek helyadó Bácskai utca végi kikötő sólyájánál, de a torlódást elkerülendően javasoljuk a cc tőlünk 500 méterre nyugatra lévő Harcsa utcai üzemen kívüli kikötő sólyáját is vegyétek igénybe, ott is ugyanúgy fizetős parkolóban tudtok parkolni a sólyához még talán kicsit közelebb is.

 

 

Megjelentek a versenykiírások versenyutasítások ITT: : https://bit.ly/3f4mrS7

 

RÉSZLETES NEVEZÉSI INFORMÁCIÓK:

 

Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2021.08. 13.12.00-.19.00

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 5500 Ft/fő.

2011.01.01. vagy utána született versenyzőknek 50 % -al kedvezményes a nevezési díja

A Svert Kupa - DELL ifjúsági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 ft/fő.

 

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maximum 1 fő érkezhet. A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük!

A nevezés akkor érvényes, ha a nevező a nevezési díjat határidőre megfizette és a nevezési csomagot átvette! Az online nevezésen történő utólagos módosítás helyszíni nevezésnek minősül és annak díjszabása is a rá étvényes. További részletek a www.svertkupa.hu oldalon és a VERSENY KÍRÁS +

VERSENYUTASÍTÁSOKBAN ITT: https://bit.ly/3f4mrS7

 

Szponzorok, akik nélkül nem jött volna létre, vagy nem vinnétek, haza ennyi díjat Ismerjétek meg őket az alábbi linkeken:

DELL és a HRP Wellis Magyarország

Wellensteyn

Velünk lesznek még: Fenegyerek pálinka ; Peti Pincéje; Zamárdi Kalandpark;

Tölgyfa étterem

Találkozzunk augusztusban, Zamárdiban a Svert Kupán!